top of page
  • Foto van schrijverHaags Theaterhuis

Doorbreek de sleur van het thuiswerken met theater

We zijn online meer dan ooit met elkaar verbonden. Wie had een jaar geleden gedacht dat we evenementen zouden bezoeken, verjaardagen zouden vieren en werk meetings zouden houden zonder ook maar een voet buiten de deur te zetten. Deze nieuwe digitale wereld heeft een heleboel deuren geopend, maar hoe staat het eigenlijk met de offline connectie? Hoewel de thuiswerksituatie per persoon natuurlijk erg verschilt, is er één ding waar alle onderzoeken het over eens zijn: het grootste dat we missen is verbondenheid. En dit heeft een enorme invloed op jouw team.


Hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers in corona tijden gelukkig, gezond en productief blijven? Lees verder voor onze tips voor op de thuiswerkvloer, en leer hoe een online teamuitje bij Haags Theaterhuis net die ijsbreker kan zijn die je nodig hebt.


1. Zorg voor verbinding en vertrouwen

Het is een zegen dat we online met elkaar kunnen kletsen, vergaderen en borrelen. Maar na dit een jaar lang gedaan te hebben is de lol er een beetje af. Online meetings kunnen vlak en onpersoonlijk aanvoelen. Hierdoor trekken ze vaak juist energie, in plaats van dat je er actief van wordt. Hoe los je dat op? Door middel van een theater teamuitje leer je elkaar en jezelf echt kennen. Je ontdekt nieuwe talenten en leert samen met elkaar lachen als iets niet meteen lukt. Dit creëert een sfeer van vertrouwen en saamhorigheid. Iets wat elk team nodig heeft om goed te functioneren.


2. Speel de sleur eruit

Naast eenzaamheid is eentonigheid de grootste energie-killer op de thuiswerkvloer. Gelukkig kun je makkelijk je teamactiviteiten afwisselen om de sleur te doorbreken. Heb je ondertussen al een heleboel zoom-pubquizzen en online vrijmibo’s gehad? Weet dat je werknemers snakken naar afwisseling. Geef ze iets anders! Theater is hier slechts een van de vele mogelijkheden. Bij theater word je samen uitgedaagd en uit je schulp getrokken. Je komt in situaties terecht die je anders nooit mee zou maken. Je gebruikt je lichaam op een compleet andere manier dan je gewend bent. En van sleur geen sprake, want elke theatersessie is anders. Je ontdekt telkens nieuwe situaties, nieuwe rollen en nieuwe oplossingen. Zo houd je jouw team scherp en enthousiast.


3. Beweeg!

Nu we grotendeels niet meer ons kantoor of de stad in mogen, leven velen van ons binnenshuis. We gaan van ons bed, naar de kantoorstoel in de woonkamer, naar de bank en dan weer terug naar bed. Maar niks trekt meer energie dan dagen achter elkaar stil zitten. Wil jij jouw team activeren? Zorg er dan voor dat ze in beweging blijven. Theater zorgt voor een goede dosis fysieke en mentale inspanning. Je bent zo een uur lang aan het bewegen, zonder dat je het door hebt. Je hebt het namelijk veel te druk met lachen om de hilarische antieken van je collega’s.


4. Daag ze uit

Een goede manier om werknemers weer enthousiast te krijgen is een uitdaging. Maar om nu je team te gaan bestrooien met extra werk of lastige problemen is ook niet handig. Vooral niet nu we in een tijd leven waar je aan de regels houden vaak al uitdaging genoeg is. Hoe zorg je er dan voor dat die hersens toch weer ergens van gaan kraken? Je hoeft je team gelukkig niet een slangenkuil in te gooien om ze wakker te schudden. Theater biedt een onschuldige, maar intensieve uitdaging. De lef en het zelfvertrouwen die je krijgt na afloop van een workshop neem je gegarandeerd mee naar je volgende project.


5. Maak contact

Een bedrijf runnen is iets heel anders dan een openhartig gesprek voeren. Maar toch is dat laatste hard nodig. Als je wil dat jouw team zich open blijft stellen, zul je daar toch zelf de eerste stappen in moeten zetten. Vraag oprecht aan jouw werknemers hoe het gaat. Durf te vragen hoe het thuis zit, wat ze nodig hebben en of je iets voor ze kan doen. Is dit niet je sterkste punt? Na al die theatertrainingen die je met je team gedaan hebt wordt het ineens een makkie. De sfeer van vertrouwen en openheid die theater creëert maakt het makkelijk om je in elkaar in te leven. Als je jouw team van een totaal andere kant hebt leren kennen, kun je ineens een echt gesprek met elkaar voeren. Niet van manager tot werknemer, maar gewoon van persoon tot persoon.


Je verlaat een sessie bij ons met een nieuwe kijk op jezelf, je collega’s en de wereld. Al deze hernieuwde energie gaat regelrecht je productiviteit in. Kortom: praat met je werknemers, boek een teamactiviteit bij Haags Theaterhuis en zie je pijlers omhoog gaan!


Kan jouw team wel een ijsbreker gebruiken?

We houden het natuurlijk veilig. Al onze groepsactiviteiten en workshops zijn online beschikbaar. Daarnaast stellen we graag een op maat gemaakte les voor je samen. Schroom niet om een mailtje te sturen naar info@haagstheaterhuis.nl, of te bellen naar 06 15 11 57 19. Wij staan klaar voor al je vragen.


Voor meer info en ons actuele aanbod voor bedrijven en organisaties, kijk op: Haagstheaterhuis/organisaties.


Tot snel bij Haags Theaterhuis!45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page