top of page
  • Foto van schrijverHaags Theaterhuis

Hoe theater voor meer lol zorgt in je team

Hoe is het met de lol gesteld in jouw team? Wordt er een beetje gelachen? Of is het een dooie boel? Hopelijk het eerste, want het is niet alleen leuk als er veel gelachen wordt, het draagt ook bij aan betere samenwerking. En dat zorgt weer voor betere resultaten. Met andere woorden: het is om meerdere redenen belangrijk dat er gelachen wordt. Theater zorgt ervoor dat er (nog veel) meer gelachen wordt in jouw team. Hoe dat werkt? We leggen het je uit aan de hand van een aantal voorbeelden.


De baas op de sofa

Een garantie voor succes zijn theatervormen waarbij de normale gezagsverhoudingen op de schop gaan. Situaties waarin de leidinggevende in een ondergeschikte rol wordt geplaatst of de medewerker juist de baas wordt, leiden vaak tot hilarische situaties. Bijvoorbeeld als de directeur op sollicitatiegesprek gaat bij een medewerker voor de functie van lopende band reparateur in een worstenfabriek. Of als een medewerker de psychiater wordt van de manager. De nieuwe gezagsverhoudingen zorgen voor een compleet andere dynamiek, voor leuke spanning en onverwachte situaties. Plezier verzekerd!


Schipbreuk met je collega’s

Een andere theatervorm die altijd tot veel lol leidt, is door jou en je collega’s te plaatsen in een onwerkelijke situatie. Bijvoorbeeld een situatie waarin jullie schipbreuk hebben geleden, de senioren wandelclub verdwaald is of jullie een forensisch onderzoeksteam zijn op zoek naar sporen van Russische spionnen. In de situatie krijgt iedereen en een rol toebedeeld. Doordat een groep gezamenlijk in een abstracte situatie terecht komt, wordt iedereen gedwongen te improviseren en op andere manieren te communiceren dan vertrouwd. Ook dit leidt vaak tot hilarische situaties.


Hoe zou jullie eigen teamlied klinken?

De akkoorden worden ingezet, de melodie klinkt lekker, maar er mist nog wat…. tekst. Wanneer je samen met collega’s de tekst gaat schrijven voor jullie eigen teamlied, zal je zien dat er wat moois uit gaat komen. Terwijl je de spitsvondigheid, muzikaliteit en prozaïsche talenten van je collega’s ontdekt, kan het niet anders dan dat het creatieve proces af en toe vertraagd doordat er weer iemand gevouwen ligt.

Dit zijn zomaar een aantal varianten hoe er invulling kan worden gegeven aan een Theater Teamuitje. De invulling van jullie teamuitje kan er heel anders uitzien. Onze theaterprofessionals spreken altijd vooraf over de wensen en ideeën die er zijn, daarna wordt er een zo leuk mogelijk programma samengesteld. Maar gaat het dan alleen maar om de lol?


Veel meer dan een leuk uitje

Lol en plezier is belangrijk tijdens een teamuitje. Een leuke bijkomstigheid is dat een Theater Teamuitje er ook voor zorgt dat je nieuwe talenten ontdekt van je collega’s, je collega’s simpelweg beter leert kennen en misschien jezelf ook wel, de drempel om contact te leggen met onbekende(re) collega’s lager wordt en er nieuwe communicatiepatronen ontstaan die gaan bijdragen aan betere samenwerking.


Vind je het leuk om ook eens een Teamuitje Theater te doen met jouw team? Of wil je meer informatie over hoe de invulling eruit zou kunnen zien? Neem dan contact met ons op via onze website www.theaterteamuitje.nl of bel met 06 - 147 55 997.

151 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page